laugardagur, 15. desember 2007

Slowblow


Orri Jónsson ve Dagur Kári Pétursson^ın iki kişilik projesi Slowblow. Nói Albínói filmini ilk izlediğimde aklıma düşen onlarca soru arasından birisi ve en önemlisi de "müziklerini kim yapmış" olmuştu. O gün buldum Slowblow^u, Dagur Kári aynı zamanda filmin de yönetmeni ve takip edilmesi gereken bir insan. Slowblow ufak seslere yön vererek müzik yapan, izlanda^nın múm^a yakın duran gruplarından. Kristín Anna Valtysdóttir ile Orri düeti olan Cardboard Box en sevdiğim şarkılarından, dark horse, i know you can smile ve Nói Albínói filminin etkisini en az on katına çıkaran Aim for a Smile da muhteşem çalışmalar. Slowblow isimli albümleri ve Nói Albínói soundtrack^i ile kalbimi çalmışlardır..
Buzla örtülmüş bir coğrafyanın ısınmak için müzik yaratan insanlarını daha iyi anlamak için izleri sürülmeli..
Slowblow Last.Fm
Albümlerini bulmak epey bir zordur, merak edip bulamayanlar olursa seslenmeleri yeter..
Iceland Airwaves

7 ummæli:

E. sagði...

Merhaba,
Biraz önce, gecenin üçünde keşfettim bu blogu. Bir yandan Aim For a Smile'ı dinlerken ve umutsuzca, Google'a Icelandic yazmışken.. Çok garip hissediyorum, ilginç bir tesadüf oldu bu, ne denir, "arayanlar bulur" mu? :)
Filmi izler izlemez peşine düştüğüm ve bir buçuk senedir aradığım Slowblow albümü "Noi Albinoi'yi" binbir ricayla, zorlukla geçen hafta bulabildim. Amazon'a sipariş vermeme ramak kalmıştı. Ancak grubun "Slowblow" albümünü yazık ki bulamadım, Emule'ün nimetlerinden faydalanabilen biri de değilim. Blogunuza hoşgeldim, hoşbuldum ve bir yol, bir çare rica ediyorum sizden "Cardboard Box"um için.. Zira uzun süredir Myspace ve Last Fm'den karşılıyorum ihtiyacımı. ;)
Enlightened False Consciousness inedursun bir yandan, tekrar merhaba.

E. sagði...

seslendim ama sesimi duyuramadım sanırım. iceland airwaves'den satın almamı mı salık veriyorsunuz? yoksa indirebileceğim bir yer var mı? olumlu ya da olumsuz bir cevap alabilirsem sevinirim.

divina sagði...

Ben sizi hemen haavi'ye yönlendireceğim. Daha doğrusu onu bir dürtüp buraya gelip sizinle ilgilenmesini rica edeceğim, hiç merak etmeyiniz. Biraz geç kalmışız ama çok sevindik sizi gördüğümüze :)

E. sagði...

haavi insanı mı? :) Evet, kendisinin sessiz takipçilerindenim. "With the passing of the season"ı dinliyorum şu an, bu güzellik için her ikinize ayrıca teşekkürler.

Not: Müzik üzerine yazma hissi uyandırıyorsunuz içimde.

Selamlar..

divina sagði...

evet, haavi insanı, nam-ı diğer burak. böyle de ortaya dökerim her şeyi :) "with the passing of seasons"ı ben de bir arkadaşımdan almıştım, sonra burak'a yolladım, sonra yayıldı böyle harika bir şekilde.
biz teşekkür ederiz!

Unknown sagði...

ve Haavi insanı dürtüldü, geldi buralara, grubun kendi adını taşıyan ilk albümünü sizlerle paylaştı :)
http://rapidshare.com/files/78624252/self-titled.rar
ne mutlu hepimize..

E. sagði...

An itibariyle kavuşmuş bulunuyorum uzuuun zamandır aradığım albüme. Çok teşekkür ederim sevgili Burak ve sevgili Divina :)
"Çocuklar gibi şen'im" desem sevincimi ifade etmeye bir nebze yaklaşabilirim belki. :) Eksik olmayın.
Selamlar.