mánudagur, 14. janúar 2008

Arms



Seabear insanlarının ne kadar mülayim varlıklar olduğunu görmek için çok ideal bu şarkı, ayrıca akustik olunca daha bir güzel olmuş..

Seabear

Gönlümüzün başkenti Reykjavik^ten Sindri Snær Sigfússon insanının projesi Seabear.. Önceleri tek başına takılan esas adamımız zamanla şarkıları canlı çalarken insana ihtiyacı olduğunu anlamış, öyle arkadaşları falan da dahil olunca olaya birden ortaya İzlanda^nın Beirut^u çıkmış.. Gerçekten çok güzel müzik yapıyorlar, ayrıca kendileri de pek sevimli.. Albümü buralarda bulma şansınız pek olmadığı için paylaşıyorum, I sing I swim harika bir şey, dinleyin seveceksiniz..
The Ghost That Carried Us Away..

miðvikudagur, 9. janúar 2008

Ásbyrgi

þriðjudagur, 8. janúar 2008

Praising the Distance Concept



Fransız grup A Red Season Shade'in uzaklardan bir haberi var size. Beni de buradaki sözcüleri seçtiler sağolsunlar. Bir kulak verin bence.

fimmtudagur, 3. janúar 2008

Amiina


Önce Sigur Ros^un yaylıları diye duydum onları, aradım buldum bir tek Ep^leri birkaç da konser kayıtları vardı.. Seoul Ep^sine vurulmam fazla zamanımı almadı, dinlediğim en muhteşem şeylerdendi Ugla.. Zaman geçti, albüm geliyor dediler, merakla bekledim.. Albüm geldi, harikaydı Kurr.. Sigur Ros^un arkadaşlarından böylesi beklenirdi, dinledim çok sevdim.. Sonra bir gün Heima izlemeye karar verdim ve yine olan oldu, bir müzik grubuna aşık oldum, sanırım iceland yine beni çağırıyordu.. O günden bu güne Amiina^yım..

Amiina, izlanda^nın buzlu ve soğuk görünüşünden daha çok masalsı duruşuna yakın, zaten şarkılar da masallar anlatıyor.. Dinlediğim en saf müzikleri yaratıyorlar, şu sıralar albümü ve Ep^yi last.fm üzerinden dinleyebiliyorsunuz, şuradan buyurun, fikriniz olsun;

Kurr
Seoul